DA LI NAM KANCELARIJA POSTAJE KUĆA?

Od pojave sijalice koje produžila radni dan, lifta koji je stvorio višespratnice, telegrama koji je odvojio kancelarije od fabrika, do pojave interneta, kancelarijski život je pretrpeo velike promene.

Danas poslodavci nastoje da se zaposleni tokom višečasovnog boravka na poslu, osećaju kao kod kuće. Pored papira i ostalog kancelarijskog materijala, obezbeđuju im sve što je potrebno da budu zadovoljni.

To podrazumeva i dobru atmosferu, a svi dobro znamo jednog od njenih glavnih kreatora – kafu. Zaposleni se opuste, ispričaju, povezuju.

Nakon popijene kafe, treba oprati sudove. Poput domova, danas mnoge kompanije imaju mašinu za njih. Naročito je korisna tamo gde nema zaposlenog kojem je pranje sudova zaduženje. Te pozicije nisu česte kao ranije pa ne čudi što se pokazalo da njeno prisustvo smanjuje neke konflikte.

Naime, zaposleni nemaju volje da na poslu peru posuđe, a naročito tuđe. Znate kako to biva – uvek svi prljaju, a jedan ili nekolicina čisti i pere. Sa mašinom to funkcioniše po principu –ili ubaci svoje posuđe u mašinu ili će ostati neoprano.-

Uz to, u poređenju sa ručnim pranjem, potrošnja vode i struje je manja.

Pored mašine treba obezbediti sve za njeno funkcionisanje. U toj nabavci se manifestuju promene u zahtevima potrošača, što uključuje i kompanije.

Preveliki broj obaveza stvorio je potrebu za traženjem prečica, a jedna od njih je online kupovina. Međutim, od toga da se fizička zameni online kupovinom, zahtevi potrošača su se pomerili na to da se online kupovina, umesto na više, obavi na jednoj internet stranici. Vreme se dodatno štedi - proces kupovine je kraći i čeka se manji broj isporuka.

Sa željom da ispunimo ove zahteve naših potrošača, u naš asortiman smo uvrstili i sredstvaza higijenu. Pored sredstava za održavanje prostora, pronaći ćete i ona potrebna za mašinsko pranje sudova.

Uz kvalitet same mašine, na efikasnost pranja veliki uticaj imaju tablete koje koristite. Sa Finish tabletama čisti sudovi su zagarantovani. Sastoje se od tri dela, a svaki od njih se rastvara čak i tokom eco ciklusa.

Veće ostatke hrane bacite u kantu, a ostalo će odraditi ona. Imajte u vidu da efekat neće postići ako se stavi na dno mašine. Tako se prebrzo rastvara. Stavite je u pregradu predviđenu za tabletu, zatvorite je, a ona će se otvoriti u pravo vreme.

U ovom Finish pakovanju dobijate 72 komada, a jedna tableta je dovoljna za jedan ciklus pranja.

Da su tablete potrebne znaju svi ali to nije slučaj kada je reč o soli za mašinsko pranje sudova. Deluje tako što omekšava vodu zbog čega se tableta bolje rastvara, a samim tim i bolje pere.

Loše oprani sudovi su možda i najmanja šteta koju kamenac može da izazove. Kada se nataloži, mašina tokom rada -zapinje-, a to vremenom kvari delove.

Ne postoji alternativa za ovu so. Kuhinjska je mnogo sitnija pa može da se zaglavi u nekim delovima dok su kod namenske soli granule veće i sporije se razgrađuju.

Čak i da je kuhinjska so odgovarajuće veličine, ne smete je koristiti. So za ove mašine se u potpunosti sastoji od natrijum hlorida (bez ikakvih dodataka). S druge strane, kuhinjska sadrži dodatke poput magnezijuma, a svi oni su pretnja mehaničkim komponentama mašine.

Kod nas ćete pronaći Finish so u pakovanju od 1.5kg. Sipajte je u rezervoar koji je najčešće na dnu, ispod donje rešetke (proverite u upustvu za mašinu). Vodite računa da rezervoar uvek ima soli. Ukoliko mašina nema indikator za to, proverite sami.

Sudovi su oprani, spremate se za važan sastanak i potrebne su vam čaše. Vadite ih iz mašine ali vidite da nisu dovoljno suve ili da su na njima tufne od vode. Poznato?

Sve i da imate volju i vremena da ih glancate, ostaće končići od krpe, a verovatnoća da imate poštirkanu je gotovo nikakva.

Ovo će se desiti kod tvrde vode (ako ne koristite so) i kod sudova koji su dugo prani ovakvom vodom pa imaju naslage.

Izbegnite ovaj problem upotrebom Finish sjaja koji otežava zadržavanje vode na površini posuđa. Tako se bolje suši i iz mašine izlazi sjajno i bez tragova. Sipa se u zasebnu pregradu, koja se uglavnom nalazi pored one za tabletu.

Za najbolji rezultat koristite sva tri sredstva.

Ako je i Vama i vašim zaposlenima, kancelarija kao kuća, ne dozovlite da bilo šta zafali. Samo treba da posetite naš sajt i pronađete sve što Vam je potrebno.


A+
ALCO
CENTROPEN
CITIZEN
DELTA
EDDING
EPENE
HERMA
HORSE
ILIJANUM
MAPED
NOKI
O+CO
RETYPE
ROTRING
SCHNEIDER
STAEDTLER
UNI
VERBATIM
MONDI
FABRIANO
NAVIGATOR
OPTIMA
FELLOWES
FORNAX
DAHLE
3M
TARIFOLD
KANEX
COSTA COFFEE
COCA COLA
ALCO
3L
VIQUEL
JALEMA
SMARTBOX PRO
HAN
DURABLE
NOVUS
A PLUS
SCOTCH
HYSEAL
INFO NOTES
OXFORD
DEBATIN
AF
Maul
Top2000
BENE
FALKEN
LAMY
FRANKEN
ACME
VEGA
NEWLINE