Pravo na odustajanje

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, obaveštavamo Vas da imate pravo da, bez navođenja razloga, odustanete od ugovora u roku od 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena.

Odustankom od ugovora oslobađate se svih obaveza osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora. Vaša Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada ste nam je poslali.

U slučaju odustanka od ugovora, procedura je sledeća:

  • Na našu e-mail adresu office@papir.co.rs, možete dostaviti Vašu Izjavu o odustanku od ugovora. U tom smislu, pozivamo Vas da popunite i pošaljete obrazac izjave, koji sadrži Vašu Izjavu o odustanku od ugovora, a koji možete preuzeti ovde.
  • Nakon što primimo Vaš e-mail sa Izjavom o odustanku od ugovora, prosledićemo Vam Dokumenta za povraćaj robe, takođe na Vaš e-mail, što će ujedno predstavljati i potvrdu o prijemu Vaše Izjave o odustanku od ugovora.
  • Dostavljena dokumenta je potrebno da odštampate, popunite, obavezno potpišete (potpišete i pečatirate ukoliko ste pravno lice) i zajedno sa robom, pošaljete na adresu koja je jasno naznačena u kontakt podacima Standard doo.
  • Paket koji sadrži robu za povraćaj po osnovi prava na odustajanje je potrebno čvrsto i sigurno upakovati i oblepiti samolepljivom trakom.
  • Proizvodi koji se vraćaju usled odustanka od ugovora moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i zapakovani u originalnu ambalažu.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu po osnovi slanja robe na našu adresu.

Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora ili po prijemu dokaza da ste nam robu poslali, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu po osnovi odustanka od ugovora.

Da bi Vam izvršili povraćaj sredstava, neophodno je da roba za koju se vrši povraćaj sredstava, kao i popunjena i potpisana Dokumenta za povraćaj robe, budu dostavljena na adresu koja je jasno naznačena u kontakt podacima STANDARD doo.

Za ispravnost podataka unetih u Dokumenta za povraćaj robe, garantujete svojim potpisom, odn. potpisom i pečatom ukoliko ste pravno lice.

 

Dokumenta koja možete preuzeti:

 

  • Obrazac o odustanku od ugovora se nalazi ovde
  • Ugovor o prodaji na daljinu se nalazi ovde

 

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje preko opšte uplatnice, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, PTP Standard je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem povraćaja sredstava na tekući račun korisnika koji je otvoren kod domaće poslovne banke.

 

A+
ALCO
CENTROPEN
CITIZEN
DELTA
EDDING
EPENE
HERMA
HORSE
ILIJANUM
MAPED
NOKI
O+CO
RETYPE
ROTRING
SCHNEIDER
STAEDTLER
UNI
VERBATIM
MONDI
FABRIANO
NAVIGATOR
OPTIMA
FELLOWES
FORNAX
DAHLE
3M
TARIFOLD
KANEX
COSTA COFFEE
COCA COLA
ALCO
3L
VIQUEL
JALEMA
SMARTBOX PRO
HAN
DURABLE
NOVUS
A PLUS
SCOTCH
HYSEAL
INFO NOTES
OXFORD
DEBATIN
AF
Maul
Top2000
BENE
FALKEN
LAMY
FRANKEN
ACME
VEGA
NEWLINE